بقائی: آمریکا عدالت‌خواهان را تحریم و نسل‌کش‌ها را آزاد گذاشت سوئد سفیر ایران را احضار کرد پاسخ رسمی مسکو برای تحویل بشار اسد ایران: تلاش‌های آمریکا برای لاپوشانی نقض‌های بین‌المللی مزورانه است نطق خبرساز ترامپ درباره تهدید هسته‌ای ایران چه کسانی طالبان را تطهیر می‌کنند؟ سفارت روسیه در تهران بیانیه صادر کرد/ آزادی تبعه‌ای که پاییز گذشته بازداشت شد نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده مقام اسرائیلی پزشکیان: آمریکا برای ادامه مذاکره شرایط تحقیرآمیزی مطرح می‌کند که بنده حاضر به پذیرش آن نیستم حنظله گوشی نفتالی بنت را هک کرد پوتین: شرق اوکراین را تصرف خواهیم کرد شنیدن صدای انفجار در نزدیکی پایگاه هوایی در استان صلاح الدین عراق وزارت خارجه ایران: ونزوئلا حق دفاع از خود در برابر هر تعرض خارجی را دارد رسانه‌های عبری: نیرو‌های جدایی‌طلب جنوب یمن تماس‌هایی با تل‌آویو برقرار کرده‌اند بندر نشطون از دست ریاض خارج شد

اقدام مشترک ۳۴ کشور برای توقف نسل‌کشی در غزه

گروه لاهه، به ریاست مشترک آفریقای جنوبی و کلمبیا، اعلام کرد ۳۴ کشور با برنامه اقدام مشترک برای متوقف‌کردن «نسل‌کشی اسرائیل در نوار غزه» موافقت کرده‌اند. این طرح شامل توقف انتقال سلاح، محدود کردن صادرات انرژی، قطع خرید از شرکت‌های صهیونیستی و پیگیری قضایی در سطح بین‌المللی است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۸ - ۰۶ مهر ۱۴۰۴ - 2025 September 28
کد خبر: ۲۹۰۲۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، گروه لاهه در بیانیه‌ای اعلام کرد اقدامات رژیم صهیونیستی مصداق «نسل‌کشی» بوده و این رژیم به‌صورت آشکار دستورات دیوان دادگستری بین‌المللی و سازمان ملل را نادیده گرفته است. کشورهای عضو این ابتکار متعهد شدند اقدامات هماهنگ انجام دهند که از جمله شامل توقف ارسال اسلحه، جلوگیری از عبور محموله‌های نظامی، قطع خرید از شرکت‌های صهیونیستی، کاهش صادرات انرژی و تلاش برای پاسخگو کردن رژیم اشغالگر در دادگاه‌های بین‌المللی است.

در این بیانیه تأکید شده است که بر اساس قانون و اصول اخلاقی، کشورها موظف‌اند هر همکاری مستقیم یا غیرمستقیم که ممکن است امکان انجام اقدامات قابل‌طبقه‌بندی به‌عنوان «جرائم سازمان‌یافته علیه غیرنظامیان غزه» را فراهم کند، متوقف سازند. همچنین خواستار تدابیر مؤثر در مرزها، بنادر و فرودگاه‌ها برای جلوگیری از ورود تجهیزات سنگین یا اقلام دوکاربردی شدند که در عملیات نظامی داخل غزه به‌کار می‌رود.

«رونالد لامولا»، وزیر روابط بین‌الملل و همکاری آفریقای جنوبی و «روزا فیلافیسِنسیو» وزیر خارجه کلمبیا اعلام کردند: «مردم فلسطین نمی‌توانند منتظر بمانند» و افزودند گروه لاهه «تا اجرای کامل قانون بین‌المللی و احقاق حقوق مشروع فلسطینیان آرام نخواهد نشست».

گروه لاهه همچنین خواستار ایجاد سازوکارهای جهانی برای نظارت بر نقش شرکت‌های چندملیتی در تأمین فناوری یا قطعاتی شد که به ادامه عملیات رژیم اشغالگر در غزه کمک می‌کنند و اینکه امکان احضار این شرکت‌ها به دادگاه یا اعمال تحریم‌های هدفمند فراهم شود.

در همین چارچوب، کشورهای دیگری از جمله برزیل رسماً به شکایت آفریقای جنوبی در دیوان دادگستری بین‌المللی علیه رژیم صهیونیستی به اتهام نسل‌کشی پیوستند؛ گامی که گروه لاهه آن را نشانه‌ای از گرایش جهانی به استفاده از مکانیسم‌های قضایی و دیپلماتیک دانست.

وزیر خارجه مالزی نیز اعلام کرد که حق مداخله برای جلوگیری از نسل‌کشی در کنوانسیون‌های بین‌المللی تضمین شده است و از کشورها خواست «خشم خود را به اقدام ملموس» تبدیل کنند.

نماینده آفریقای جنوبی هم گفت شواهد موجود در گزارش‌های کارشناسان بین‌المللی نشان‌دهنده الگوهایی از رفتار است که با معیارهای نسل‌کشی مطابقت دارد. 

در مقابل، نماینده فلسطین در سازمان ملل از این حرکت استقبال کرده و آن را نقطه عطفی در مسیر پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی خواند و تأکید کرد که اقدامات عملی و سریع برای حفاظت از غیرنظامیان و جلوگیری از انتقال بیشتر سلاح به مناطق جنگی ضروری است./ایسنا

کلمات کلیدی: غزه
ارسال نظر